Kaczka z wiśniami

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Kaczkę obłożyć tłuszczem, umieścić w naczyniu do pieczenia i piec w nagrzanym piekarniku. Do 1/2 szklanki wody dodać sól i pieprz. W czasie pieczenia polewać kaczkę. Po wyczerpaniu mieszaniny, polewać sosem, który spłynął z kaczki. Wiśnie wydrylować, zalać w rondlu winem i udusić na słabym ogniu pod przykryciem. Upieczoną kaczkę podzielić na porcje i ułożyć na półmisku. Sos z pieczenia wlać do rondla z wiśniami, wymieszać i polać kaczkę na półmisku, okładając ja wiśniami.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 1 godz
Ile porcji: 24
Wyświetlenia: 600
Data dodania: 2010-02-14

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Zobacz wszystkie (1)

Komentarze

Do przepisu na: Kaczka z wiśniami

2010-02-22 22:08:44

Takie inne połączenia mięsa i owocu.

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.