Kompot z suszonych owoców

Ocena przepisu

Składniki

  • suszone śliwki 300 g
  • suszone figi 300 g
  • suszone jabłka 300 g
  • skórka z cytryny 1 szt
  • sok z cytryny 1 szt
  • miód 2-3 łyżki
  • cynamon 1 łyżeczka

Sposób przyrządzenia

Owoce opłukać, włożyć do osobnych rondelków i zalać letnią przegotowaną wodą tak, aby całkowicie przykrywała owoce. Odstawić na kilka godzin. Do śliwek dodać łyżę miodu i cynamon, gotować 10 min. Do fig dodać sok i skórkę cytrynową, gotować 25 min. Do jabłek dodać resztę miodu i goździki, gotować 10 min.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 30 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 539
Data dodania: 2011-01-27

Zdjęcia

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Kompot z suszonych owoców

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.