Konfitura wiśniowa

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Wiśnie umyć, wypestkować. Wrzucić do garnka, zasypać cukrem i smażyć. Jak zbierze się piana to łyżka zbierać (najlepiej cedzakową) i dalej gotować często mieszając. Odstawić do ostygnięcia i ponownie zagotować. Powtórzyć tak jeszcze 2 razy. Gorące wkładać do słoików, zakręcać, postawić na wieczkach do ostygnięcia.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 20 min
Czas gotowania: 3 godz
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 609
Data dodania: 2012-10-05

Zdjęcia

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Konfitura wiśniowa

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.