• apette.pl
  • Krewetki marynowane w soku z grejpfruta

Krewetki marynowane w soku z grejpfruta

Ocena przepisu

Składniki

  • krewetki surowe 2 kg
  • olej sezamowy 2 łyżeczki
  • oliwa z oliwy 1/2 filiżanki
  • sok z grejpfruta 1/2 filiżanki
  • mięta posiekana 1/4 filiżanki
  • cebula pokrojona w plasterki 1 szt
  • czosnek 2 ząbki
  • olej 2 łyżki
  • kurkuma 1 łyżeczka
  • papryczki chili suszone 2 łyżeczki
  • kolendra posiekane liście 1/4 filiżanki

Sposób przyrządzenia

Opraw krewetki, pozostawiając nietknięte ogony. W dużym płaskim naczyniu zmieszaj oliwę, olej sezamowy, sok z grejpfruta, miętę, cebulę i czosnek, dodaj krewetki i pozostaw na kilka godzin, aby się zamarynowały. Przed podaniem rozgrzej olej w rondlu, dodaj krewetki, zachowując marynatę. Gotuj krewetki, aż nabiorą różowego koloru. Dodaj kurkumę, chili i gotuj przez minutę. Przecedź marynatę, dodaj ja do rondla, doprowadź do wrzenia i gotuj przez 2 minuty. Zdejmij z ognia i dorzuć kolendrę.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 1759
Data dodania: 2010-03-12

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Krewetki marynowane w soku z grejpfruta

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.