Kurczak po seczuańsku
Składniki
- filety z kurczaka 3 szt.
- cebula 2 szt.
- czosnek 3 ząbki
- papryka 1 szt.
- olej 3 łyżki
- sos seczuański 1 opakowanie
- ketchup 3 łyżki
- ryż 1 torebka
- sól 1 szczypta
- pieprz 1 szczypta
- papryka ostra 1 szt.
Sposób przyrządzenia
Cebule i czosnek pokroić w kostkę, smażyć. Filety umyć i pokroić w kostkę. Wrzucić do cebuli i usmażyć przez około 10 minut do miękkości. Z papryki usunąć nasiona, miąższ pokroić i dodać do mięsa. Doprawić solą, pieprzem i papryką. Smażyć 5 minut. Wlać sos i dodać ketchup. Gotować ryż. Na ryżu ułożyć kurczaka w sosie.
Ten przepis ma w ulubionych 3 osób, dodaj i Ty