Kurczak z grilla z serem

Ocena przepisu

Składniki

  • filet z kurczaka 4 szt
  • tarty żółty ser
  • oliwki
  • sos meksykański 1 słoiczek
  • tabasco
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzenia

Filet z kurczaka opłukać zimną wodą, dokładnie wysuszyć i lekko roztłuc. Przyprawić solą i pieprzem, wstawić na godzinę do lodówki. Następnie mięso położyć na grillu. Kiedy mięso jest już prawie upieczone, posypujemy je żółtym sera, na to warstwę oliwek i znów ser. Sos meksykański doprawiamy do smaku tabasco. Kurczaka podajemy polanego sosem.
Doskonałym dodatkiem będzie ciabatta lub bagietka. Jeśli ktoś nie lubi sera i oliwek nie musi ich stosować.Podawać najlepiej z grillowanym pieczywem.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 30 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 1498
Data dodania: 2011-01-29

Zdjęcia

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Kurczak z grilla z serem

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.