Opieńki duszone w śmietanie

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Grzyby oczyścić, odrzucając jednocześnie ich wiotkie trzony. Same kapelusze umyć i pokrajać w paski. Włożyć grzyby na stopiony w naczyniu tłuszcz, dodać drobno pokrojoną cebulę lub białą część pora i osolić do smaku. Ogrzewać na małym ogniu tak długo, aż grzyby będą prawie całkowicie odparowane. Zalać je wtedy śmietaną i tylko krótko zagotować. Podawać posypane zieleniną z dodatkiem ryżu ugotowanego na sypko lub ziemniaków.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 40 min
Ile porcji: 3
Wyświetlenia: 2012
Data dodania: 2011-01-26

Zdjęcia

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Opieńki duszone w śmietanie

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.