Ostra rybna

Ocena przepisu

Składniki

  • filety rybne 30 dag
  • chili 1 strączek
  • marchew 2 szt.
  • por 1 szt.
  • Ziarenka Smaku Winiary 1 opakowanie
  • cebulka dymka 1/2 pęczka
  • masło 2 łyżki
  • pieprz biały 1 szczypta
  • cytryna 1 szt.

Sposób przyrządzenia

Filety wyłożyć na głęboki talerz, posypać solą, polać sokiem z cytryny, zostawić do rozmarznięcia. Chili rozkroić na pół, oczyścić, posiekać. Marchewki obrać, por naciąć głęboko, wypłukać pod bieżącą wodą. Przygotowane warzywa pokroić w zapałkę. Cebulę z dymki posiekać, szczypior pokroić na duże kawałki. W rondlu rozgrzać masło, wrzucić cebulkę, zeszklić, dodać marchewkę, pora, smażyć jeszcze przez chwilę, wlać litr wody, doprawić Ziarenkami Smaku Winiary, pieprzem, gotować kwadrans. Rozmrożoną rybę opłukać, pokroić w kostkę. Do wrzątku włożyć filety, gotować na małym ogniu przez 10 minut. Pod koniec dodać szczypior, posiekaną papryczkę, całość lekko jeszcze podgrzać. Doprawić do smaku sokiem z cytryny i szczyptą skórki. Rozlać do bulionówek, podawać natychmiast.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 1 godz
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 910
!staszek

!staszek

Data dodania: 2008-12-31

Zdjęcia

Ostra rybna
monika4#

Dodane przez:

monika4

2010-02-13
Ostra rybna
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Zobacz wszystkie (1)

Komentarze

Do przepisu na: Ostra rybna

2010-02-25 20:14:25

Bardzo lubię różne zupy, bo są pożywne i rozgrzewające.

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.