Paprykarz z makaronem

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Cebulę obraną posiekać, zeszklić na łyżce oliwy, dodać pokrojone w plasterki pieczarki, wymieszać, dusić chwilę. Wrzucić pokrojone w małą kostkę mięso, dusić 5 minut. Paprykę oczyszczoną pokroić w średnią kostkę. Pomidory obrać, usunąć pestki. Paprykę i pomidory dodać do pieczarek z cebulą i mięsem, przykryć i dusić na małym ogniu, aż warzywa puszczą sok. Odkryć naczynie i wsypać osączoną z zalewy fasolkę i kukurydzę. Kiedy cały płyn odparuje, przyprawić do smaku solą i pieprzem i chilli. Podawać z makaronem ugotowanym.
Ten przepis ma w ulubionych 2 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 1 godz
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 1830
!Dusia

!Dusia

Data dodania: 2009-01-29

Zdjęcia

Zobacz także:

Zobacz wszystkie (2)

Komentarze

Do przepisu na: Paprykarz z makaronem

2010-02-22 23:33:15

Bardzo dobre danie.

2010-02-03 15:16:16

Dość ciekawy przepis.

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.