Chleb kukurydzany

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Wsypać do miski mąkę, rozprowadzić połową ilości mleka, dodając po jednym jajku oraz smalec w małych kawałkach. Wyrabiać ciasto 15 min., wlewając po trochu resztę mleka. Wyrobioną masę włożyć do prostokątnej formy wysmarowanej smalcem. Piec 1 godz. w piekarniku. Pokrajać na kwadraty o boku 5 cm i podawać na ciepło do gołąbków.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 1 godz
Ile porcji: 24
Wyświetlenia: 1039
Data dodania: 2010-07-06

Zdjęcia

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Chleb kukurydzany

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.