Fasolka po bretońsku

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Fasolkę namoczyć na noc. Gotować następnego dnia w tej samej osolonej wodzie. Dodać skórkę z boczku. Kiełbasę pokroić w dużą kostkę. Cebule też w kostkę, a na patelni roztopić smalec i podsmażyć na nim kiełbasę z cebula. Kiełbasę z cebulą przełożyć do miękkiej fasolki, dodać przecier pomidorowy, doprawić cukrem i pieprzem do smaku. Gotować na wolnym ogniu, aż połowa sosu odparuje.
Ten przepis ma w ulubionych 2 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 90 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 1248
Data dodania: 2009-05-30

Zdjęcia

Fasolka po bretońsku
Natasza1#

Dodane przez:

Natasza1

2009-12-31
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Zobacz wszystkie (2)

Komentarze

Do przepisu na: Fasolka po bretońsku

2010-02-25 20:41:08

Uwielbiam to danie.

2010-02-23 13:36:00

Super Ci wyszły

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.