Pieczarkowe kotleciki

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Pieczarki umyć, osuszyć pokroić w plasterki, można też pokroić w ósemki. Na patelni rozgrzać masło przesmażyć przygotowane pieczarki. Wystudzić. Ryż ugotować na sypko, przelać wodą osączyć. Cebulę obrać, drobno posiekać dodać do wystudzonego ryżu. Dodać też pieczarki i 2 łyżki tartej bułki. Wbić jajka, dodać przyprawy do smaku. Zarobić zwięzłą masę. Formować kotleciki, obtaczać w tartej bułce. Smażyć na gorącym oleju z obu stron.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 50 min
Ile porcji: 6
Wyświetlenia: 888
Data dodania: 2011-04-30

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Pieczarkowe kotleciki

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.