Pieczeń wołowa po angielsku

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Mięso dobrze wytrzeć mokrą ściereczką. Tłuszcz rozgrzać w brytfannie i włożyć mięso. Brytfannę wstawić do dobrze nagrzanego piekarnika i piec 15 min. na bardzo silnym ogniu, dopiero wówczas posolić. Zmniejszyć płomień w piekarniku i piec jeszcze 20 min., polewając mięso od czasu do czasu sosem spod pieczeni; pieczeń powinna być różowana w środku. Podawać na półmisku pokrajaną na plastry, polaną sosem, z puddingiem z hrabstwa York.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 1 godz
Ile porcji: 24
Wyświetlenia: 1152
Data dodania: 2010-07-18

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Pieczeń wołowa po angielsku

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.