• apette.pl
  • Pulpeciki w sosie szpinakowym na sałacie z ziemniaczkami

Pulpeciki w sosie szpinakowym na sałacie z ziemniaczkami

Ocena przepisu

Składniki

pulpeciki

sałata

  • sałata zielona lodowa 10 liści
  • szczypior siekany 2 łyżki
  • śmietana 100 ml
  • kwasek cytrynowy 1 szczypta
  • cukier 1 łyżeczka
  • rzodkiewka 4 szt

dodatek

Sposób przyrządzenia

Mięso mielone przełożyć do miski dodać sól, pieprz, rozdrobniony czosnek i odrobinę wody. Całość wyrabiać kilka minut aż uzyska zwartą konsystencję. Formować małe pulpeciki.

Do blendera włożyć umyty szpinak zalać go śmietanką oraz połową bulionu, zmiksować na gładką masę. W rondelku zagotować resztę bulionu, wrzucić mięso obtoczone w mące i pogotować ok 4 minuty odwracając w każdą stronę.

Na koniec wlać szpinak ze śmietanka zagotować. Sałatę umyć osuszyć, podrzeć na kawałki dodać pokrojoną rzodkiewkę i szczypior. Zalać śmietaną wymieszaną z cukrem i kwaskiem cytrynowym. Podawać razem z ziemniaczkami
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 50 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 508
Data dodania: 2012-07-26

Zdjęcia

Pulpeciki w sosie szpinakowym na sałacie z ziemniaczkami
kasiulka25#

Dodane przez:

kasiulka25

2012-07-26
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Pulpeciki w sosie szpinakowym na sałacie z ziemniaczkami

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.