Pulpeciki w sosie szpinakowym na sałacie z ziemniaczkami
Składniki
pulpeciki
sałata
- sałata zielona lodowa 10 liści
- szczypior siekany 2 łyżki
- śmietana 100 ml
- kwasek cytrynowy 1 szczypta
- cukier 1 łyżeczka
- rzodkiewka 4 szt
dodatek
Sposób przyrządzenia
Mięso mielone przełożyć do miski dodać sól, pieprz, rozdrobniony czosnek i odrobinę wody. Całość wyrabiać kilka minut aż uzyska zwartą konsystencję. Formować małe pulpeciki.
Do blendera włożyć umyty szpinak zalać go śmietanką oraz połową bulionu, zmiksować na gładką masę. W rondelku zagotować resztę bulionu, wrzucić mięso obtoczone w mące i pogotować ok 4 minuty odwracając w każdą stronę.
Na koniec wlać szpinak ze śmietanka zagotować. Sałatę umyć osuszyć, podrzeć na kawałki dodać pokrojoną rzodkiewkę i szczypior. Zalać śmietaną wymieszaną z cukrem i kwaskiem cytrynowym. Podawać razem z ziemniaczkami
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty