Pulpety z wieprzowiny

Ocena przepisu

Składniki

  • mięso mielone wieprzowe 1 kg
  • jaja 3 szt
  • tarta bułka 6 łyżek
  • pieprz do przyprawy
  • sól do smaku

Sposób przyrządzenia

Do mięsa dodajemy tartą bułkę, jaja, pieprz i sól do smaku. Po wyrobieni formujemy pulpeciki. Gotujemy w lekko osolonej wodzie około 10 min. Podajemy z makaronem.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 40 min
Ile porcji: 10
Wyświetlenia: 454
Data dodania: 2010-12-07

Zdjęcia

Pulpety z wieprzowiny
halina#

Dodane przez:

halina

2011-02-04
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Pulpety z wieprzowiny

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.