Ryba po grecku
Składniki
Sposób przyrządzenia
Marchewkę obrać, zetrzeć na tarce na oczkach do surówki. Seler obrać, również zetrzeć na tarce, ale na najmniejszych oczkach. Pietruszkę obrać i zetrzeć na tarce na oczkach do surówki. Warzywa na chwilę odstawić na bok. Cebulę obrać, pokroić w talarki i następnie na mniejsze części. Przełożyć na patelnię z odrobiną tłuszczu i podsmażyć na złoty kolor. Do cebuli dodać warzywa, położyć pokrywkę i dusić aż do miękkości warzyw. Pod koniec duszenia dodać pieprz i sól. Rybę obtaczać w mące i na drugiej patelni podsmażyć z oliwą z każdej strony. Wyjąć i odsączyć nadmiar tłuszczu ręczniczkami papierowymi. W dowolnym naczyniu przykryć dno warstwą jarzynki, na to położyć warstwę ryby, znowu jarzynkę, rybę i na wierzch warstwę jarzynki.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty