Ryba po grecku

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Marchewkę obrać, zetrzeć na tarce na oczkach do surówki. Seler obrać, również zetrzeć na tarce, ale na najmniejszych oczkach. Pietruszkę obrać i zetrzeć na tarce na oczkach do surówki. Warzywa na chwilę odstawić na bok. Cebulę obrać, pokroić w talarki i następnie na mniejsze części. Przełożyć na patelnię z odrobiną tłuszczu i podsmażyć na złoty kolor. Do cebuli dodać warzywa, położyć pokrywkę i dusić aż do miękkości warzyw. Pod koniec duszenia dodać pieprz i sól. Rybę obtaczać w mące i na drugiej patelni podsmażyć z oliwą z każdej strony. Wyjąć i odsączyć nadmiar tłuszczu ręczniczkami papierowymi. W dowolnym naczyniu przykryć dno warstwą jarzynki, na to położyć warstwę ryby, znowu jarzynkę, rybę i na wierzch warstwę jarzynki.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 2 godz
Ile porcji: 10
Wyświetlenia: 676
Data dodania: 2011-05-30

Zdjęcia

Ryba po grecku
PatrycjaDyderska#

Dodane przez:

PatrycjaDyderska

2011-05-30
Ryba po grecku
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Ryba po grecku

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.