Schab na różowo

Ocena przepisu

Składniki

  • plastry schabu 6 szt
  • kwaśna śmietana 200 ml
  • czerwone wytrawne wino 1/2 szkl
  • czosnek 5 ząbków
  • sól
  • pieprz
  • olej 6 łyżek

Sposób przyrządzenia

Schab rozbijamy i oprószamy z ob stron solą i pieprzem. Na patelni rozgrzewamy olej i wkładam obrane ząbki czosnku, a na nich układamy plastry mięsa. Smażymy 3 minuty z ob stron. Do kotletów wlewamy wino i dusimy, aż płyn odparuje. Wlewamy śmietanę i dalej dusimy mięso, aż sos zgęstnieje.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 30 min
Ile porcji: 6
Wyświetlenia: 539
Data dodania: 2011-01-18

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Schab na różowo

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.