Sycylijski okoń morski

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Cytryny wyszorować, zetrzeć skórkę, wydrążyć miąższ, a 1/3 odłożyć. Skórkę ryb naciąć ostrym nożem w ośmiu miejscach. Ryby napełnić miąższem cytryny utartym z 3 łyżkami masła, 3/4 kaparów, solą i pieprzem. Ryby i resztę miąższu cytryny włożyć do natłuszczonej formy, piec 30 minut w temperaturze 160 st.C. Ryby wyjąć, trzymać w cieple w piekarniku. Sos przecedzić, dodać posiekaną natkę, szafran, resztę kaparów, śmietanę i resztę masła. Nie gotować, podawać na ogrzanych talerzach polane sosem.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 75 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 1808
Data dodania: 2009-04-07

Zdjęcia

Zobacz także:

Zobacz wszystkie (1)

Komentarze

Do przepisu na: Sycylijski okoń morski

2010-02-09 00:38:24

Takiego czegoś nigdy nie jadłam.

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.