Szynka po królewsku
Składniki
- gotowana szynka 10 plastrów
- pasztet z drobiu 20 dag
- masło 1/2 kostki
- śmietana 1 szkl
- koniak 1 kieliszek
- pieprz 1 szczypta
- sól 1 szczypta
- galareta mięsna 3 szkl
- natka pietruszki 1 pęczek
- pomiodr 1 szt
Sposób przyrządzenia
Pasztet łączymy z masłem, miksujemy mikserem na jednolitą masę. Śmietanę ubijamy ze szczyptą soli, dodajemy do masy z pasztetem, miksujemy, dodajemy koniak, doprawiamy do smaku pieprzem, mieszamy. Na plastry szynki nakładamy porcje kremu, szynkę zwijamy w ruloniki, układamy na półmisku, między rulonikami układamy cząstki pomidora i natki pietruszki, zalewamy galaretą aby porcje zostały przykryte.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty