Zapiekanka z kurczaka i szparagów

Ocena przepisu

Opis

Podawać z gorącym grzankami z bułeczki lub młodymi ziemniakami.

Składniki

  • pieczony kurczak
  • szparagi 60 dag
  • topiony masło 2 łyżki
  • jaja 2 szt
  • śmietana 1/2 szkl
  • mleko 1 szkl
  • sól

Sposób przyrządzenia

Mięso oddzielić od kości i pokrajać na foremne kawałki. Szparagi oskrobać, sparzyć wrzątkiem, ułożyć w naczyniu do zapiekana i polać stopionym masłem. Na warstwie szparagów ułożyć kawałki kurczaka. Przygotować sos. Żółtka ukręcić z dodatkiem soli oraz ze śmietaną i mlekiem. Białka ubić na sztywną pianę i delikatnie połączyć z sosem. Polać nim kurczaka ze szparagami i wstawić do piekarnika na 30 min, przez ok 150 stopni c.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 45 min
Ile porcji: 24
Wyświetlenia: 1096
Data dodania: 2010-02-26

Zdjęcia

Zobacz także:

Zobacz wszystkie (1)

Komentarze

Do przepisu na: Zapiekanka z kurczaka i szparagów

2010-03-05 19:14:27

dobra zapiekanka.

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.