Zupa z młodej marchewki

Ocena przepisu

Opis

Można podawać z grzankami

Składniki

  • młode marchewki 1 pęczek
  • cebula 1 szt
  • masło 1 łyżka
  • rosół 4 szklanki
  • sól 1 szczypta
  • pieprz 1 szczypta
  • zielenina 3 łyżki

Sposób przyrządzenia

Na maśle podsmażamy, nie dopuszczając do zarumienienia, posiekaną cebulę i pokrojoną w krążki marchew, nie dłużej niż przez 5 minut. Gdy jarzyny lekko się zeszklą i puszczą sok, przekładamy je do naczynia z rosołem i gotujemy razem do miękkości marchewki. Zupę, gdy trzeba, doprawiamy do smaku i podajemy gorącą, obficie posypaną zieleniną.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 45 min
Ile porcji: 2
Wyświetlenia: 629
Data dodania: 2009-11-24

Zdjęcia

Zupa z młodej marchewki
monika4#

Dodane przez:

monika4

2010-02-03

Zobacz także:

Zobacz wszystkie (1)

Komentarze

Do przepisu na: Zupa z młodej marchewki

2010-02-25 20:31:43

Bardzo lubię różne zupy, bo są pożywne i rozgrzewające.

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.