Bakłażany smażone

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Bakłażany obrać ze skórki, obciąć ogonki i czubki. Pokroić wzdłuż na plasterki, posolić, odstawić na 15 minut, wytrzeć na sucho i smażyć w gorącym tłuszczu. Paprykę obrać i usunąć gniazda nasienne. W głębokim garnku ułożyć warstwami warzywa przekładając czosnkiem. Cebulę drobno pokrojoną zrumienić lekko na oleju, podbarwić mieloną papryką, zalać winem i ciepłą wodą(1/3 szklanki). Dodać do sosu ziarenka pieprzu, liść laurowy i sól. Zalać tym sosem i gotować na małym ogniu, aż nie zostanie sam tłuszcz.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 75 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 1163
Data dodania: 2008-11-03

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Zobacz wszystkie (1)

Komentarze

Do przepisu na: Bakłażany smażone

!Hill#

!Hill

2008-11-04 00:10:46

zdrowe i w dodatku dobre!

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.