Bananoffi Patitki
Składniki
- ciastka typu biscuits 1 opakowanie
- masa krówkowa 2 opakowania
- banany 2 sztuki
- orzechy włoskie obrane 1 opakowanie
- cukier puder
- kremówka 1 opakowanie
Sposób przyrządzenia
Z kremówki ubić pianę, dodać cukier puder, dokładnie połączyć i schować do lodówki. Ciastka pokruszyć do blendera i ugnieść w nim do lekko mokrawej konsystencji. Tak przygotowane ciasto przekładać do formy do tartej i ugniatać ręką spód oraz boki, aby powstał szczelny podkład ciasta. Wstawić blaszkę do rozgrzanego piekarnika i piec kilka minut. Wyjąć ciasto, przestudzić. Banany obrać ze skórek, pokroić na plasterki i wykładać nimi spód ciasta. Następnie pokryć masą krówkową, posypać orzechami i wyłożyć ubitą kremówką.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty