Bananoffi Patitki

Ocena przepisu

Składniki

  • ciastka typu biscuits 1 opakowanie
  • masa krówkowa 2 opakowania
  • banany 2 sztuki
  • orzechy włoskie obrane 1 opakowanie
  • cukier puder
  • kremówka 1 opakowanie

Sposób przyrządzenia

Z kremówki ubić pianę, dodać cukier puder, dokładnie połączyć i schować do lodówki. Ciastka pokruszyć do blendera i ugnieść w nim do lekko mokrawej konsystencji. Tak przygotowane ciasto przekładać do formy do tartej i ugniatać ręką spód oraz boki, aby powstał szczelny podkład ciasta. Wstawić blaszkę do rozgrzanego piekarnika i piec kilka minut. Wyjąć ciasto, przestudzić. Banany obrać ze skórek, pokroić na plasterki i wykładać nimi spód ciasta. Następnie pokryć masą krówkową, posypać orzechami i wyłożyć ubitą kremówką.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 60 min
Ile porcji: 8
Wyświetlenia: 524
Data dodania: 2011-05-30

Zdjęcia

Bananoffi Patitki
PatrycjaDyderska#

Dodane przez:

PatrycjaDyderska

2011-05-30
Bananoffi Patitki

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Bananoffi Patitki

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.