Barszcz rosyjski

Ocena przepisu

Składniki

  • wywar z kości wieprzowej 2 L
  • fasola perłowa 10 dag
  • suszone grzyby 1 dag
  • śmietana 150 ml
  • zakwas buraczany 1 opakowanie
  • sól 1 szczypta
  • pieprz 1 szczypta
  • cukier do smaku

Sposób przyrządzenia

Przebieramy fasolę, myjemy, zalewamy chłodną wodą, zagotowujemy i odstawiamy na 2 godziny. Po czym gotujemy ją w ten samej wodzie. Powstały wywar łączymy ze śmietaną wymieszaną z mąka, zakwasem, pokrojonymi w paski grzybami oraz fasolą. Całość chwilę gotujemy i doprawiamy do smaku.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 3 godz
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 757
Data dodania: 2010-10-22

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Barszcz rosyjski

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.