Biedna zupka

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Bułkę pokroić i namoczyć w mleku, aż powstanie papka. Masło rozgrzać na patelni i usmażyć na nim rozmoczoną w mleku bułkę, uważając, aby się nie przypaliła. Ochłodzić. Rozdzielić białka od żółtek, po czym do usmażonej masy wlać osobno najpierw białka, a potem żółtka ubite z solą. Rozmieszać. Zagotować rosół. Do wrzącego rosołu wkładać po łyżce porcje masy jajecznej i gotować 10 minut, aż się zetnie, tworząc kluseczki.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 45 min
Ile porcji: 2
Wyświetlenia: 678
Data dodania: 2010-06-11

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Biedna zupka

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.