Bigos

Ocena przepisu

Opis

Tak to się robi w mojej rodzinie

Składniki

Sposób przyrządzenia

Kapustę odciskamy, siekamy. Wrzucamy do wody i gotujemy 2 godziny. Potem dodajemy pokrojony boczek, kiełbasę i karczek. Dodajemy pieprz, sól i ziele angielskie.
Dodajemy szklankę wina.
Dusimy całość na małym ogniu przez 10 godzin dolewając wody w razie potrzeby.
Potem podajemy w miseczkach z chlebem lub bez - wedle uznania
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Ile porcji: 6
Wyświetlenia: 1228
Data dodania: 2009-07-28

Zdjęcia

Bigos
monika4#

Dodane przez:

monika4

2010-02-03
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Zobacz wszystkie (3)

Komentarze

Do przepisu na: Bigos

2010-02-23 09:26:31

Bardzo dobry bigos

2010-02-22 21:25:36

Lubię bigos.
!wiera#

!wiera

2009-08-04 15:38:09

o matyldo - 12 godzin gotowania bigosu? to ja juz wole moja oszczedna wersje i po pół godziny wcinam bigosik :)

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.