Boczek z pieczarkami
Opis
Boczek z pieczarkami
Składniki
- pieczarki duże 8 sztuk
- boczek 6 długich plastrów
- cebula 1 sztuka
- sól do smaku
- pieprz do smaku
- tarta bułka do panierki
- olej do smażenia
- masło 1 łyżka
- papryka 1/2 sztuki
- siekana natka pietruszki 1 łyżka
Sposób przyrządzenia
Pieczarki umyć i pokroić w kostkę. Odparować na patelni i podsmażyć na maśle. Zostawić do ostygnięcia. Skroić drobno cebulę i dodać do pieczarek z 2 łyżkami tartej bułki, natką pietruszki i pokrojoną w drobną kostkę paprykę. Doprawić solą i pieprzem. Dodać jajko (do tej porcji 1 jajko jest za dużo, więc wzięłam trochę jajka od panierki). Wszystko razem wymieszać. Przygotowaną masę nakładamy na plasterki boczku i zwijamy. Można spiąć wykałaczką, ale gdy boczek jest długi nie ma takiej potrzeby. Roladki panierujemy w jajku i bułce i smażymy na złoty kolor na małym ogniu.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty