Boczek z pieczarkami

Ocena przepisu

Opis

Boczek z pieczarkami

Składniki

  • pieczarki duże 8 sztuk
  • boczek 6 długich plastrów
  • cebula 1 sztuka
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • tarta bułka do panierki
  • olej do smażenia
  • masło 1 łyżka
  • papryka 1/2 sztuki
  • siekana natka pietruszki 1 łyżka

Sposób przyrządzenia

Pieczarki umyć i pokroić w kostkę. Odparować na patelni i podsmażyć na maśle. Zostawić do ostygnięcia. Skroić drobno cebulę i dodać do pieczarek z 2 łyżkami tartej bułki, natką pietruszki i pokrojoną w drobną kostkę paprykę. Doprawić solą i pieprzem. Dodać jajko (do tej porcji 1 jajko jest za dużo, więc wzięłam trochę jajka od panierki). Wszystko razem wymieszać. Przygotowaną masę nakładamy na plasterki boczku i zwijamy. Można spiąć wykałaczką, ale gdy boczek jest długi nie ma takiej potrzeby. Roladki panierujemy w jajku i bułce i smażymy na złoty kolor na małym ogniu.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 30 min
Ile porcji: 6
Wyświetlenia: 676
Data dodania: 2011-05-25

Zdjęcia

Boczek z pieczarkami
beatkaa153#

Dodane przez:

beatkaa153

2011-05-25
Boczek z pieczarkami

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Boczek z pieczarkami

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.