Chałwiowa przekąska

Ocena przepisu

Składniki

  • wafle ryżowe 3 sztuki
  • chałwa waniliowa 1 opakowanie
  • banan 2 sztuki
  • czekolada 0,5 kostki
  • miód 2 łyżeczki
  • cukierki w posypce 5 sztuk
  • cukier puder 1 łyżeczka

Sposób przyrządzenia

Wafle ryżowe ułożyć na talerzyku. Chałwę rozgnieść widelcem i posmarować dokładnie wszystkie wafle. Banana pokroić w cienkie plasterki. Poukładać na całe wafle posmarowane uprzednio chałwą. Czekoladę zetrzeć na tarce o dużych oczkach i posypać na wierzch wafli. Całość polać miodem i posypać cukrem pudrem. Przyozdobić cukierkami w czekoladzie.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 15 min
Ile porcji: 3
Wyświetlenia: 430
Data dodania: 2011-08-31

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Chałwiowa przekąska

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.