Ciasto na spodzie z ciastek

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Ciastka pokruszyć do blendera. Dodać masło i zmiksować. Ciastkami wyłożyć spód foremki do tartej i boki, dobrze dociskając. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 stopni na 8 - 10 minut. W rondelku zagotować mleko w nieco mniejszej ilości jak podaje producent na opakowaniu budyniu. Dodać do tego cukier, zamieszać, żeby się rozpuścił. Na koniec wsypać budyń, zamieszać dokładnie. Zdjąć z ognia. Czekoladę pokruszyć i posypać nią spód ciasta. Gorący budyń przelać na ciasto. Poczekać aż przestygnie.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 60 min
Ile porcji: 10
Wyświetlenia: 1138
Data dodania: 2011-05-31

Zdjęcia

Ciasto na spodzie z ciastek
PatrycjaDyderska#

Dodane przez:

PatrycjaDyderska

2011-05-31
Ciasto na spodzie z ciastek

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Ciasto na spodzie z ciastek

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.