Czarna fasola w przyprawach
Składniki
Sposób przyrządzenia
Fasolę, szynkę suszoną,wieprzowinę pokroić w kostkę, namoczyć na 5 godzin w oddzielnych naczyniach. Gotować do miękkości w tej samej wodzie, ale oddzielnie. Ogon, nogę, ucho oczyszczone, zalać wodą i gotować na małym ogniu do miękkości. Gotowe odcedzić i oddzielić mięso od kości. Wszystkie porcje mięsa pokroić w kostkę i połączyć z fasolą. Na patelni smażyć do zrumienienia posiekaną w kostkę kiełbasę, dodać posiekaną cebulę i czosnek w płatkach. Zawartość patelni przełożyć do garnka z fasolą i mięsem, dodać posiekane papryczki. Całość przyprawić do smaku solą, pieprzem i ostrą papryką, wymieszać.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty