Deser biszkoptowy

Ocena przepisu

Opis

Deser biszkoptowy

Składniki

  • biszkopty okrągłe 12 sztuk
  • masa krówkowa 6 łyżek
  • śmietana kremówka 1/2 szklanki
  • cukier waniliowy 1/2 opakowania
  • orzechy włoskie posiekane 1/4 szklanki
  • rodzynki namoczone 3 łyżki
  • starta czekolada 2 łyżki
  • poncz 1/2 szklanki

Sposób przyrządzenia

Biszkopty posmarować masą krówkową i zlepiać po dwa. Nasączyć ponczem i ułożyć w pucharkach. Śmietanę ubić z cukrem waniliowym i włożyć do pucharków. Całość posypać rodzynkami i orzechami. Zasypać startą czekoladą. W deserkach dla dorosłych deserki można nasączyć ponczem z dodatkiem alkoholu. Masę krówkową można zastąpić dżemem lub nutellą.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 30 min
Ile porcji: 2
Wyświetlenia: 740
Data dodania: 2011-03-28

Zdjęcia

Deser biszkoptowy
beatkaa153#

Dodane przez:

beatkaa153

2011-03-28
Deser biszkoptowy

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Deser biszkoptowy

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.