Domowy kompot z czarnej porzeczki

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Czarną porzeczkę myjemy, obrywamy z gałązek i osuszamy. Przekładamy do garnczka i zasypujemy cukrem. Odstawiamy, aby puściły sok, lub lekko miażdżymy kopystka do ziemniaków. Dolewamy wodę i gotujemy od zagotowania około kwadransa. Podajemy ciepły do obiadu, albo schładzamy i podajemy z kostkami lodu.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 30 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 599
Data dodania: 2011-12-12

Zdjęcia

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Domowy kompot z czarnej porzeczki

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.