Dżem wiśniowy

Ocena przepisu

Składniki

  • wiśnie 2 kg
  • żelfix 2 op
  • cukier 1 kg

Sposób przyrządzenia

Wiśnie dokładnie myjemy, drylujemy, przekładamy do garnka. Dodajemy cukier oraz żelfix, zagotowujemy. Gotujemy na małym ogniu 3 minuty. Gorący dżem przekładamy do wyparzonych słoików, słoiki dokładnie zakręcamy i ustawiamy odwrócone do góry dnem.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 30 min
Ile porcji: 20
Wyświetlenia: 768
Data dodania: 2011-08-29

Zdjęcia

Dżem wiśniowy
madi356#

Dodane przez:

madi356

2011-08-29
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Dżem wiśniowy

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.