Grochowo-ogórkowy mus

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Umyć ogórki, zetrzeć w całości na tarce o średnich oczkach. Gotować przez 10 minut w osolonej wodzie z zielem angielskim i liściem laurowym. Groszek odcedzić z zalewy i dodać do gotujących się ogórków. Gotować przez kolejne 10 minut. Wywar wystudzić, wyjąć ziele angielskie i liść laurowy. Dodać 2 łyżki śmietany, dokładnie wymieszać, przelać do miksera i zmiksować na mus. Przyprawić do smaku solą oraz pieprzem. Udekorować posiekaną natką pietruszki.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 30 min
Czas gotowania: 20 min
Ile porcji: 5
Wyświetlenia: 456
Data dodania: 2011-07-09

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Grochowo-ogórkowy mus

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.