Gulasz z sarny z grzybami
Składniki
- mięso z sarny - łopatka lub udo 40 dag
- sól do smaku
- mielony czarny pieprz do smaku
- cebula 2 szt
- smalec 4 dag
- mielona czerwona papryka do smaku
- przecier pomidorowy 2 łyżki
- wywar z mięsa
- świeże grzyby 10 dag
- jałowiec 2 ziarna
- starty chleb 1 łyżka
- pietruszka 1 natka
Sposób przyrządzenia
Kroimy sarninę w kostkę, solimy i obsypujemy pieprzem. Siekamy cebulę, którą rumienimy na smalcu, dodajemy mieloną czerwoną paprykę i obsmażamy z każdej strony. Następnie dodajemy przecier pomidorowy, przykrywamy i dusimy (polewamy wywarem). Gdy mięso jest na pół miękkie, dokładamy pokrojone w plastry grzyby, jałowiec, starty chleb. Wszystko dalej dusimy, aż będzie miękkie. Gotowe danie posypujemy posiekaną natką pietruszki.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty