Indyk w winie

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Piersi z indyka umyć, oprószyć solą i pieprzem. Posmarować olejem i wstawić do lodówki. Masło stopić w rondlu. Włożyć mięso i obsmażyć. Podlać wodą, wlać wino i dusić ok. Godziny. Dodać pokrojoną w kostkę marchewkę i dusić do miękkości. Mięso wyjąć i pokroić na plastry. Sos odparować, wlać śmietanę, wymieszać i przyprawić. Mięso podawać polane sosem z ziemniakami.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 1 godz
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 495
Data dodania: 2011-06-17

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Zobacz wszystkie (1)

Komentarze

Do przepisu na: Indyk w winie

2011-06-20 06:20:25

Potrawa palce lizać.Doskonała na niedzielny obiad.

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.