• apette.pl
  • Karkówka duszona z marchewką i cebulą

Karkówka duszona z marchewką i cebulą

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Cebule i marchewkę obieramy, myjemy a następnie kroimy w talarki. Karkówkę kroimy w plastry grubości ok 1-1,5 cm. Mięso myjemy, osuszamy i podsmażamy na margarynie. Następnie mięso przekładamy do dusznicy. Na reszcie oleju podsmażamy cebulę i marchewkę.

Warzywa dodajemy do mięsa i podlewamy wodą. Przyprawiamy solą, pieprzem i vegetą. Całość dusimy około godziny. Na sam koniec do powstałego z pieczenia sosu dodajemy sos pieczeniowy. Można zagęścić mąką.

Podawać z ziemniaczkami i sałatką.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 90 min
Ile porcji: 6
Wyświetlenia: 1088
Data dodania: 2011-04-14

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Karkówka duszona z marchewką i cebulą

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.