Sznycel nadziewany

Ocena przepisu

Składniki

farsz

Sposób przyrządzenia

Na początku przygotowujemy farsz:
grzyby i cebulę siekamy drobno, podsmażamy z częstym mieszaniem aby wyparował sok. Przyprawiamy solą, pieprzem, majerankiem, dodajemy zieleninę. Dodajemy do mięsa żółtko z białkiem, tartą bułkę wymieszaną w mleku, cebulę startą na tarce, doprawiamy i wyrabiamy na jednolitą masę. Dzielimy na równych 6 części. Rozkładamy wcześniej przygotowany farsz na porcje, zasklepiamy, obsypujemy mąką i wstawiamy do lodówki na 45 minut.
Sznycle rumienimy z obu stron smażąc na rozgrzanym tłuszczu. Podajemy z ziemniakami i surówką.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 75 min
Ile porcji: 6
Wyświetlenia: 1333
Data dodania: 2009-12-14

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Zobacz wszystkie (1)

Komentarze

Do przepisu na: Sznycel nadziewany

2010-02-23 00:24:26

Ten farsz jest bardzo dobry do tego sznycla.

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.