Konfitura z fig

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Drobne figi umyć i włożyć do wody wapiennej, na 6 godzin, a następnie dobrze umyć i ugotować w osłodzonej wodzie, dodając jedną cytrynę. Wodę odlać. Przygotować syrop, ostudzić, włożyć doń figi i ugotować konfitury.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 30 min
Ile porcji: 24
Wyświetlenia: 2923
Data dodania: 2010-02-16

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Zobacz wszystkie (4)

Komentarze

Do przepisu na: Konfitura z fig

2010-02-25 17:10:24

Konfitury z różnych owoców trzeba zawsze robić na zimę, są zdrowe i dobre. Ja zawsze robię je z różnych owoców.

2010-02-18 18:07:05

Tak są drogo. Ale smaczne. Warto spróbować

2010-02-17 17:21:48

Figi są drogie!

2010-02-17 16:59:05

warto ją zrobić.

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.