• apette.pl
  • Krewetki duszone na maśle czosnkowym z natką pietruszki

Krewetki duszone na maśle czosnkowym z natką pietruszki

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Połowę masła dokładnie wymieszać z dwoma przeciśniętymi przez praskę ząbkami czosnku. Pozostały czosnek drobno posiekać lub przepuścić przez praskę.

Krewetki rozmrozić, obgotować, wrzucając je na wrzącą wodę na 1-2 min., odłowić, przełożyć na sitko, aby ostygły. Na patelni rozpuścić 1/4 masła z czosnkiem, wrzucić krewetki. Dusić pod przykryciem ok. 15 min. Od czasu do czasu mieszając. W międzyczasie co 5 min. Dodawać resztę masła i czosnku.

Na 3-4 min. przed końcem wrzucić dokładnie posiekaną natkę. Krewetki będą gotowe, jeśli zrobią się złotawe. Najlepszym sposobem jest wyjęcie jednej krewetki i spróbowanie jej. Powinna być mocno czosnkowa, a mięso nie za miękkie i nie za twarde.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 40 min
Ile porcji: 3
Wyświetlenia: 1337
Data dodania: 2011-06-27

Zdjęcia

Krewetki duszone na maśle czosnkowym z natką pietruszki
ilka86#

Dodane przez:

ilka86

2011-06-27
Krewetki duszone na maśle czosnkowym z natką pietruszki
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Krewetki duszone na maśle czosnkowym z natką pietruszki

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.