Krupnik jęczmienny dożynkowy

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Suszone śliwki umyj, zalej letnią wodą, odstaw do namoczenia na 10 minut, osącz, przekrój, usuń pestki. Filet z piersi kurczaka opłucz, pokrój w paski. Włoszczyznę oczyść, umyj, drobno pokrój. Czosnek obierz i posiekaj. W garnku rozgrzej olej lub oliwa hiszpańska. Włóż włoszczyznę z czosnkiem i smaż 3 minuty, często mieszając. Dodaj opłukaną kaszę jęczmienną, mięso, śliwki, liście laurowe, ziele angielskie i pieprz. Dopraw tymiankiem oraz solą. Na koniec wlej do garnka 5 szklanek wrzątku. Gotuj krupnik na wolnym ogniu pod przykryciem około 40 minut. Przed podaniem posyp posiekaną natką.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 75 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 561
Data dodania: 2010-03-11

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Krupnik jęczmienny dożynkowy

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.