Kurczak duszony z warzywami

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Kawałki kurczaka opłukać pod bieżącą wodą, osuszyć. Rozgrzać trochę oleju na patelni, obsmażyć kawałki kurczaka z obu stron na złoty kolor.
Cebulę obrać i pokroić w talarki. Paprykę umyć, osuszyć, oczyścić z pestek, pokroić w paski. Pomidory umyć, osuszyć i pokroić w kostkę.
Na pozostałym oleju (z kurczaka)podsmażyć cebulę, oprószyć czosnkiem granulowanym. Następnie dodać paprykę i pomidory, poddusić całość.
W większym garnku ułożyć kawałki kurczaka, zalać 250 ml rosołu, przykryć przykrywką i dusić na średnim ogniu 20 - 30 min. Po tym czasie przełożyć do kurczaka warzywa, doprawić do smaku papryką słodką, pieprzem i solą, w razie konieczności podlać rosołem, poddusić 20 min, po czym zdjąć.

Doskonale smakuje z ryżem.

Smacznego!

*Do tego dania można dodać dowolne porcje kurczaka, mogą to być także skrzydełka lub udka (w zależności od upodobania)
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 70 min
Ile porcji: 6
Wyświetlenia: 490
Data dodania: 2012-03-08

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Kurczak duszony z warzywami

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.