Makaron z Truskawkami

Ocena przepisu

Opis

Według tego przepisu można przygotować deser z każdego rodzaju owoców jagodo podobnych. Najlepsze według mnie są Truskawki i Maliny w połączeniu z odpowiednim smakiem likieru ale mogą też być np jagody tylko trzeba pamiętać aby dobierać likier w tym samym smaku. Innym rozwiązaniem jest połączenie wszystkich owoców i zalanie ich sosem malinowym z likierem malinowym. Czekam na waszą opinie i komentarze ;)

Składniki

  • makaron (świderki lub rurki) 175 g
  • truskawki 700 g
  • cukier pduer 2 łyżki
  • sok cytryny 1 łyżka
  • migdały płatki 4 łyżki
  • likier truskawkowy 3 łyżki

Sposób przyrządzenia

Ugotować makaron pozostawić do wystygnięcia. Do rondelka przetrzeć przez sitko 250g truskawek. Dodać cukier od czasu do czasu mieszając gotować ok 6 min. Na dodać sok z cytryny i odstawić na bok. Przygotować dużą blaszkę do pieczenia migdały rozłożyć opiec pod grillem na złoty kolor i odstawić aby ostygły. Resztę truskawek pociąć na ćwiartki i zmieszać z makaronem. Likier truskawkowy wymieszać z sosem truskawkowym przygotowanym w rondelku. Polać makaron posypać migdałami i można podawać :)
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 30 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 720
Data dodania: 2011-12-06

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Makaron z Truskawkami

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.