Masa czekoladowa do tortów

Ocena przepisu

Składniki

  • czekolada 100 g
  • budyń czekoladowyn bez cukru 1 opakowanie
  • mleko 2 szklanki
  • masło 2 kostki
  • cukier 1 szklanka
  • kakao 3 łyżki

Sposób przyrządzenia

Zagotować budyń na mleku według przepisu na opakowaniu, ostudzić. Masło ucierać z cukrem na puch, następnie powoli dodawać budyń, kakao i roztopioną na parze czekoladę. Cały czas dokładnie mieszać. Masę wstawić do lodówki na 1 godzinę przed smarowaniem biszkoptów.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 2 godz
Ile porcji: 8
Wyświetlenia: 2225
Data dodania: 2010-09-18

Zdjęcia

Masa czekoladowa do tortów
kasiulka25#

Dodane przez:

kasiulka25

2010-09-29

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Masa czekoladowa do tortów

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.