Pieczarki zapiekane
Opis
Pieczarki zapiekane
Składniki
- pieczarki duże 15 sztuk
- jajka 3 sztuki
- żółty ser 2 plastry
- ce4bulka czerwona 1/2 sztuki
- masło 2 łyżki
- olej do smażenia
Sposób przyrządzenia
12 pieczarek obrać, wyciąć trzonki i zostawić. Na patelni rozgrzać olej i podsmażyć pieczarki. Gdy wytworzy się sok odlać. Pozostałe try pieczarki i odłożone nóżki drobno pokroić i przesmażyć na maśle. Oprószyć solą i pieprzem. Dodać pokrojoną drobno cebulę, wymieszać i zaraz wbić jajka.. Przesmażyć. Na podpieczone pieczarki wykładać farsz. Włożyć do naczynia żaroodpornego i zapiekać ok 15 minut. Żółty ser pokroić w paski. Położyć na podpieczonych pieczarkach i zapiekać do rozpuszczenia sera.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty