Porowa

Ocena przepisu

Składniki

  • por (biała część) 100 g
  • ziemniaki 150 g
  • rosół warzywny 250 ml
  • zielony groszek 3 łyżki
  • śmietanka 1 łyżka
  • sól
  • świeżo zmielony biały pieprz
  • tarta gałka muszkatołowa
  • odrobina soku z cytryny

Sposób przyrządzenia

Ziemniaki umyć, pokroić w kostkę, gotować 20 minut w rosole, następnie zmiksować. Por oczyścić, opłukać, pokroić w kosteczkę, przełożyć z groszkiem do zupy. Gotować jeszcze 5 minut pod przykryciem. Zupę przyprawić solą, pieprzem, tartą gałka muszkatołową i sokiem z cytryny. Dodać śmietankę, wymieszać.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 1 godz
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 772
Data dodania: 2010-03-23

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Porowa

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.