Powidła z papryki

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Miąższ papryk kroimy na kawałki. Kawałki papryki przepuszczamy przez maszynkę do mięsa. Dodajemy cukier i smażymy 10 minut na wolnym ogniu często mieszając. Do masy paprykowej dodajemy sok i skórkę startą z cytryn. Gotujemy, aż powidła odparują i zgęstnieją. Gorące przekładamy do słoików. Zakręcamy i pasteryzujemy 20 minut.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 1 godz
Ile porcji: 10
Wyświetlenia: 923
Data dodania: 2010-10-19

Zdjęcia

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Powidła z papryki

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.