Przecier z owoców róży

Ocena przepisu

Składniki

  • owoce róży ilość zależy od was w zależności ile chcecie otrzymać masy
  • woda

Sposób przyrządzenia

Dojrzałe lecz jędrne owoce dzikiej róży należy przekroić nożem, wydrążyć ze środka pestki i kujące włoski. Połówki owoców należy w kilkakrotnie zmienianej wodzie wymyć. Czyste owoce rozgotować w niewielkiej ilości wody, przepuścić przez maszynkę, a następnie przetrzeć przez sito. Otrzymany przecier rozgotować, napełnić nim słoiki lub butelki zamknąć i przeprowadzić pasteryzację.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 60 min
Ile porcji: 5
Wyświetlenia: 927
Data dodania: 2011-04-07

Zdjęcia

Przecier z owoców róży
agata1722#

Dodane przez:

agata1722

2011-04-07
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Przecier z owoców róży

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.