Przepiórki z grilla

Ocena przepisu

Opis

Potrawę znam z grilla myśliwskiego z Podlasia, ale to była impreza :)

Składniki

Sposób przyrządzenia

Przepiórki przekrawamy wzdłuż i odwracamy. Dociskamy dłonią tak by się rozjechały, wkładamy do naczynia.
Osobno mieszamy sok z cytryny z oliwą, liśćmi szałwii, czosnkiem i chili. Dodajemy sól i pieprz. Gotową zalewą oblewamy przepiórki i odstawiamy na 15 min, po czym je przewracamy na kolejne 15 min by marynata dobre wsiąkła w mięso.

Rozpalamy grilla. Układamy przepiórki skórką do góry na blasze 12-15 cm pod grillem. Pieczemy 5-10 minut, po czym przewrócić i piec kolejne 5-10 minut do całkowitego zarumienienia.

Podawać gorące
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 75 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 1871
!Boruta

!Boruta

Data dodania: 2009-09-15

Zdjęcia

Zobacz także:

Zobacz wszystkie (1)

Komentarze

Do przepisu na: Przepiórki z grilla

2010-02-22 23:56:31

nie jadłam przepiórek.

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.