• apette.pl
  • Purre z kapusty włoskiej i ziemniaków z kiełbasą serdelową

Purre z kapusty włoskiej i ziemniaków z kiełbasą serdelową

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Obrać kapustę z wierzchnich liści, poszatkować, zalać osoloną wodą tak, aby była nią przykryta, i gotować 45 min. Dodać obrane i pokrajane ziemniaki oraz kiełbasę w całości i gotować jeszcze 40 min. Wyjąć kiełbasę i trzymać w cieple w małej ilości płynu. Łyżką cedzakową wyjąć ziemniaki oraz kapustę, rozgnieść je dodając tłuszcz i ewentualnie trochę płynu, w którym się gotowały, wymieszać razem, dosolić do smaku. Włożyć do żaroodpornego naczynia, na wierzchu umieścić pokrajaną na 4 porcje kiełbasę i przykrytym naczyniu podgrzewać chwilę w piekarniku. Podawać w tym samym naczyniu.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 30 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 541
Data dodania: 2011-01-28

Zdjęcia

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Purre z kapusty włoskiej i ziemniaków z kiełbasą serdelową

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.